Producenci
Ryba z wątróbką

Ryba z wątróbką

Przepis przydatny w schorzeniach skórnych psów 

Składniki:
1 dzwonko łososia lub innej tłustej ryby morskiej
1/2 kg wątróbek indyczych
1 paczka ciętej mrożonej włoszczyzny
1 łyżka rozgniecionych pestek z dyni
1/2 filiżanki oleju z tłoczenia na zimno

Przygotowanie posiłku:
Mięso ryby jak również wątróbki gotujemy z warzywami. Albo po ugotowaniu rybę delikatnie odławiamy, obieramy z oœści i wrzucamy z powrotem do wywaru albo jeszcze przed gotowaniem mielimy rybę cały kawałek z ośœćmi i skóra, można wybrać bardziej odpowiadającą nam opcję. W każdym razie gdy ryba sprawiona i ugotowana całośœć zasypujemy ryżem lub ugotowanymi wczeœniej i zmiażdżonymi kartoflami. Już bezpośœrednio do miski psa dodajemy olej jak również pestki dyni.

Przy problemach skórnych ważne jest aby jedzenie było lekkostrawne. Delikatne, bez przypraw jak również zawierało dużo cynku i nienasyconych kwasów tłuszczowych, omega 3 i omega6 Przynajmniej okresowo, co jakiœ czas, należy tak sporządzać menu, żeby nie zabrakło w nim cynku, którego bogactwo znaleŸć możemy w zasobach morskich ryb, owoców morza - mięczaków (małży, w tym ostryg) i skorupiaków (krewetek, krabów, homarów), drobiu - szczególnie ciemnego mięsa indyka i wątróbek kurzych, gotowanej lub duszonej wątroby, najlepiej cielęcej, warzyw strączkowych, produktów zbożowych z pełnego przemiału, ciemnego ryżu, orzechów - przede wszystkim orzeszków ziemnych i orzechów pekanowych oraz ziaren przede wszystkim dyni i słonecznika oraz w postaci zarodków (głównie kiełków pszenicy)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl