Producenci
Tort Podlaski

Tort Podlaski

Składniki:
Ilość składników dowolna czyli dostosowana do gabarytów jubilata:

- pieczywo tostowe (miękkie lub inne bez skórki)
- pasztet podlaski
- żółty ser
- mortadela lub parówkowa
- szprotki na wagę
- gotowane warzywa (marchew, pietruszka, brokuł, inne wg gustu)
- suszona bazylia
- masło

Sposób przygotowania.

Na tacy układamy odpowiednią ilość pieczywa, smarujemy pasztetem, posypujemy utartym serem, układamy pokrojona mortadelę lub parówkową - przykrywamy pieczywem. Ponownie smarujemy pasztetem, posypujemy serem, układamy warzywa- przykrywamy pieczywem. Czynność powtarzamy aż do skutku czyli wyczerpania produktów. Na wierzchu powinny znaleźć się kromki pieczywa posmarowane pasztetem. Szproty z bazylią i masłem ucieramy na gładką masę i smarujemy tort po bokach. Ewentualnie można pokruszyć psie suchary i obsypać nimi boki tortu. Wierzch dekorujemy wg uznania smakołykami naszego psa



do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl